Reveil20 Begraafplaats Essen-Wildert

GEANNULEERD DOOR COVID-19 maatregelen | Verspreid de warmte tijdens Reveil

Omgaan met de dood, meer dan ooit speelt het een belangrijke rol in ons leven. Soms komt de dood plots om het hoekje kijken, een andere keer is het overlijden een verwacht einde. Afscheid nemen van een geliefde blijft een intens proces waarbij we elkaars steun goed kunnen gebruiken. 1 november doorbreken we de stilte.

Eerbetoon

Op 1 november komen we samen op de begraafplaats van Essen-Wildert. Tussen 17.00 en 18.00 uur vertellen de leerlingen ‘Speltheater’ van Muzarto een aangrijpend verhaal. Een verhaal over begraven verhalen, over de stem van de stilte en de vele stemmen van het verdriet. Over zand en tranen en stilte - heel veel stilte. Maar vooral over troost en delen.

Na de eerste pakkende editie van Reveil in Essen besloten vier Essense muzikanten de handen in elkaar te slaan. Op hun speellijst staan gepaste nummers: hartverwarmend en rakend, een gepaste vrolijke noot doorbreekt de stilte.

Programma

17:00

Verwelkoming schepen van cultuur Helmut Jaspers

17:10

leerlingen ‘Speltheater’ van de afdeling Woordkunst/Drama van Muzarto, de Academie voor Muziek, Woord, Dans en Beeld van Essen en Kalmthout

17:30

Muzikale omlijsting door Dave Van Ginderen, Paul Bergmans, Raf Hantson en Sebastiaan Vanstaen

Praktische informatie

Begraafplaats Essen-Wildert
Schoolstraat
2910 Essen

Cultuurdienst Essen
tessa.vanmeel@essen.be
03 670 01 41

Group 2 facebook.com