Reveil20 Begraafplaats Ooigem

Op 1 november laat Reveil de begraafplaatsen in Vlaanderen oplichten tussen 17u en 18u met lokale muziek, poëzie, dans of levensverhalen. Op die manier tonen al meer dan 100 gemeentes dat ze hun inwoners niet vergeten.

Ook Wielsbeke neemt voor de derde keer deel aan dit bezinningsmoment en sloeg hiervoor de handen ineen met de Juliaan Claerhoutkring en de gemeentelijke erfgoedwerkgroep. Samen herdenken wij de zusters Benedictinessen die ooit hun eigen klooster hadden op Ooigems grondgebied.

Reveil vindt dan ook dit jaar plaats om 17u op de begraafplaats van Ooigem waar de zusters herdenkt zullen worden ter hoogte van hun gedenksteen. Het koor Laudate Laurentius verleent hieraan ook zijn medewerking. Geïnteresseerden zijn om 16u ook welkom op de officiële inhuldiging van het infobord omtrent de kloosterorde op het August Marinplein, opgemaakt door de Juliaan Claerhoutkring en de werkgroep erfgoed in samenwerking met het gemeentebestuur.

Na het officiële gedeelte op de begraafplaats kunnen geïnteresseerden een brochure bekomen over het leven van de Benedictinessen te Ooigem, voor deze gelegenheid samengesteld door de Juliaan Claerhout-kring.

Wegens de huidige coronacrisis is inschrijven noodzakelijk. Dit kan via administratie@ocmwwielsbeke.be of 056/67 45 39. Wij vragen ook een mondmasker te dragen tijdens de activiteit.

Praktische informatie

Begraafplaats Ooigem
Bavikhoofsestraat
8710 Ooigem

Sven Vanrietvelde
cultuur@wielsbeke.be
056/67 32 70

Group 9 wielsbeke.be