Mijn verhaal

Ik ken geen familielid die is gestorven, maar wel een vriendin. Haar moeder was zeer goed bevriend met mijn moeder, vandaar dat we elkaar kenden. Ze was 5 jaar ouder dan ik. Ze was geboren op 24 mei 1999 en ontnam haar leven in 2014 op 12 oktober. Ze rust nu op de begraafplaats in Kortrijk. Ik was niet aanwezig op haar begrafenis aangezien ik nog te klein was. Mijn ouders waren wel gegaan. Toen ik nog een klein kind was (2-4 jaar oud), kwam ze na school altijd bij ons op bezoek om met mij te spelen. We speelden allerlei spelletjes zoals verstoppertje, maar we speelden ook vaak met mijn speelgoed. Ze was een zeer lief en aangenaam meisje. Toen ik klein was bracht ik graag mijn tijd door met haar. We hadden altijd plezier.

Ik heb nog verschillende herinneringen aan haar, maar één van mijn favoriete herinneringen was dat ze me verraste op Kerstmis. We waren bezig met het hele huis te versieren toen er opeens op de deur werd geklopt. Het waren zij en haar oudere zus. Ze waren verkleed als Kerstman en elf. Ik was toen zo blij omdat ik echt geloofde dat de Kerstman was gekomen. Ze zijn de hele dag bij ons gebleven. Ze hebben ons geholpen met het versieren van het huis en de kerstboom. We kiezen elk jaar 1 specifiek kleur uit en dat jaar waren de versieringen in het rood. Daarna hebben we spelletjes gespeeld zoals Monopoly en UNO. Rond de avond keken we films. Ik weet nog precies welke. We waren allemaal grote fans van de films van Jackie Chan. We keken Rush Hour die avond. Daarna hebben ze ons verhaaltjes voorgelezen. In datzelfde jaar had ik voor mijn verjaardag een karaokeset gekregen. We hebben dus ook nog gezongen die avond. Zelfs mijn moeder had meegedaan. Uiteraard hadden ze nog cadeautjes mee voor mij en mijn grote broer. Ik weet niet meer wat de cadeautjes waren, maar ik weet wel dat ik er superblij mee was. Natuurlijk had ik na een tijdje door dat het niet echt de Kerstman en een elf waren, maar dat heeft de pret niet bedorven. Die Kerstmis was echt geweldig. Ik zal die dag nooit vergeten. Naarmate we ouder werden zagen we elkaar veel minder. Ze ging naar het middelbaar en had het druk met school. Dat betekent echter niet dat ons contact volledig was verdwenen. Ik zag haar nog af en toe.

Mijn ouders hebben nog meer herinneringen aan haar aangezien zijn ouder waren. Ze hebben haar vaak geholpen met haar huiswerk. Mijn vader heeft haar soms naar school gebracht wanneer haar ouders het te druk hadden. Ze is zelfs een keer komen logeren bij ons. Tijdens haar verblijf heeft ze mijn moeder geholpen met eten klaarmaken en het huis schoonmaken. Mijn ouders zeggen dat als je haar met 1 woord zou moeten beschrijven het ‘vrolijk’ zal zijn. Nu ik erover nadenk, heb ik haar nooit triestig gezien. Ze had altijd een glimlach op haar gezicht. Ze zag in alles het positieve. Ze was zeer slim en vanaf een jonge leeftijd ook zeer verantwoordelijk. Ze studeerde Latijn in het middelbaar.

Het was een zeer leuk meisje. Jammer genoeg heeft ze zelfmoord gepleegd. De reden waarom ze haar leven heeft ontnomen is nooit bekend gemaakt. Voordat ze voor een trein was gesprongen had ze een brief achtergelaten met uitleg, maar die mocht alleen haar moeder lezen.

Het is al ondertussen 6 jaar geleden dat ze gestorven is, maar vaak ben ik blijven denken aan haar. Ik wil haar graag nog eens zien. Ze wordt door veel mensen gemist.


Auteur: Eric Jamharyan
Overledene: Tamara /
Data: °24/05/1999 †12/10/2014
Rustplaats: Begraafplaats Kortrijk
Zerk: /