Zus

We waren een doodgewoon maar hecht gezin, vader, moeder, 2 zonen en 2 dochters.

Als oudste van de kinderen moest jij op 14 jarige leeftijd, iets wat toen gebruikelijk was, gaan werken als huishoudster in Antwerpen, en heb je steeds ten dienste gestaan van anderen. Na het overlijden van vader en later van moeder ben jij in het ouderlijk huis blijven wonen en waren wij allemaal steeds welkom, elke woensdag kwamen wij samen, soms ook met de broers erbij, en stond de koffie en de koekjes klaar. Toen er bij ons een kleinkind bij kwam keek je nog meer uit naar die woensdagen, ze was uw oogappel en je kon zo van dat kleine meisje genieten.

Samen boodschappen doen, samen op restaurant gaan, samen gaan wandelen in de polder met als einddoel een koffie met een wafel, je kon er enorm van genieten.

In september ben je ziek geworden en ging je gezondheid zo vlug achteruit, wij konden het niet geloven, voor ons was jij onsterfelijk.

De woensdagen zullen nooit meer hetzelfde zijn, nooit zal ik nog moeten zeggen, dat ga ik aan ons Maria zeggen of dat moet ik haar vragen, je kon zo boeiend over vroeger vertellen, je wist zoveel over Bazel en haar vroegere inwoners. Er blijft nu een grote leegte achter, er is wel één troost je hebt een mooie leeftijd bereikt. Bedankt dat je zo een lieve zus was en doe ze hierboven allemaal de groeten, we zullen je heel erg missen.

Je zus Anna


Auteur: Anna De Wilde
Overledene: Maria De Wilde
Data: °14/01/1925 †24/12/2020
Rustplaats: Begraafplaats Rupelmonde
Zerk: strooiweide