Troostactie Reveil22 Deinze

Een muzikaal eerbetoon aan een dierbaar familielid, een eerbetoon aan allen die ons te vroeg verlaten hebben… 1 november nieuw leven inblazen, dat is de missie van Reveil. In bijna 4 op de 5 van de Vlaamse gemeenten dompelen muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers hun lokale begraafplaats onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Zo wordt Reveil een eerbetoon aan de wortels van elke gemeente, met het diepste respect voor elke overtuiging.

Op 1 november 2022 zullen ook in Deinze opnieuw warme woorden en bijhorende klanken weerklinken, ditmaal op de begraafplaats van Astene.

Tussen 17u en 18u zal deze begraafplaats baden in een warme gloed van pöezie en ingetogen muziek. Dichterscollectief DéCéDé, Ruben De Vos en Reine Gouwy (met gelegenheidscollectief Voor H.) slaan hiervoor de handen in mekaar.

Voor Reveil is een begraafplaats immers geen kille plek, maar een warme verzamelplaats van lokale verhalen die de wortels vormen van de stad.

Waar:
Stedelijke begraafplaats Astene
Parijssestraat
9800 Astene

Wanneer:
Dinsdag 1 november, vanaf 17u tot 18u

Werken mee:
- Dichterscollectief DéCéDé
- Ruben De Vos
- Reineke Gouwy (met gelegenheidscollectief “Voor H.”)

Omdat op sommige graven geen bloem ligt. En omdat zoveel herinneringen te mooi zijn
om te vergeten...

SLOTMOMENT REVEIL VLAANDEREN

Als je het evenement in je gemeente niet kan bijwonen, kan je live of uitgesteld kijken naar het Slotmoment van Reveil Vlaanderen.

Dit is een live tv-uitzending met o.a. Raymond vh Groenewoud, Axelle Red, Marble Sounds, Maud Vanhauwaert, bisschop Lode Aerts, imam Khalid Benhaddou en Lieve Blancquaert.

Het Slotmoment wordt dit jaar voor het eerst op https://www.vrtmax.be en op de Radio2-app uitgezonden. Luister vanaf 13u ook naar Radio2 voor een hele namiddag Radio Reveil.

Vriendjes worden?

FACEBOOK
INSTAGRAM

Praktische informatie

Stad Deinze
cultuur@deinze.be
null