Banner fb reveil leuven

troosthoofdstad

Elk jaar gaat vzw Reveil een intensieve samenwerking aan met één stad, de troosthoofdstad van Reveil Vlaanderen. In de periode rond 1 november 2021 was dit Leuven. Samen met de stad en schepen Bieke Verlinden trokken we een troostfestival op gang dat 8 weken duurde en een twintigtal kleinere events omhelsde. Hierbij werden zoveel mogelijk lokale (cultuur)verenigingen betrokken in een participatief traject.

De missie van deze samenwerking is eenvoudig: de inwoners van de stad een hart onder de riem steken na een moeilijke periode voor iedereen. De troosthoofdstad van Reveil22 ligt nog niet vast.

Stuur gerust vrijblijvend een mailtje als je overweegt om je hier als stad kandidaat voor te stellen. We vertellen je heel graag over onze aanpak.

Reveil21 Slotmoment Affiche

SLOTMOMENT REVEIL

Het slotmoment van Reveil21 werd een mooie stap in de #rouwrevolutie waar tientallen troostorganisaties al jaren aan timmeren.

Lieve Blancquaert zorgde voor de warme presentatie. Bart Peeters, Selah Sue, Stan Van Samang, Ronny Mosuse voor een troostend eerbetoon aan de meer dan 100.000 Vlamingen van wie we tijdens Corona afscheid moesten nemen.

Heel wat getuigen uit de frontlinie tegen COVID-19 zorgden samen met doctor in de psychologie An Hooghe voor verhalen, duiding en inzichten.

Met ongelooflijk grote dank aan het Leuvense topteam van Bieke Verlinden, Roel van Roosbroeck, Stad Leuven, Dirk Geuens, An Van Gossum om dit broodnodige hart onder de riem voor heel Vlaanderen mogelijk te maken.

Bekijk hier de Livestream van het Slotmoment van Reveil21 van maandag 1 november vanop de stadsbegraafplaats van Leuven. Het slotmoment werd ook live uitgezonden door HLN.be en ROBtv.