Rouwrevolutie nieuw

Rouwrevolutie

Al meer dan een decennium bouwen talloze troostorganisaties en rouwspecialisten aan de #rouwrevolutie.

Deze milde beweging staat voor een warmere, persoonlijkere manier van afscheid nemen. Vanuit heel veel hoeken voelen we dat er iets beweegt in het rouwlandschap. En daar steken we graag onze schouders mee onder. Op deze pagina zetten we deze organisaties graag in de kijker.

boek een spreker

Death is very likely the single best invention of life. It is life's change agent. It clears out the old to make way for the new. (Steve Jobs)

Volgens Reveil kan onze manier van omgaan met afscheid een pak gezonder. Waarom stoppen we de dood in een hoekje en zien we die niet als een cruciaal onderdeel van het leven? Waarom zoeken we elkaar op als er iets te vieren valt, maar weten we niet goed wat gezegd als het moeilijker gaat? Kan je een beter leven leiden als je ook beter leert omgaan met de eindigheid ervan?

Het zijn enkele vragen die Reveil-oprichter Pieter Deknudt niet uit de weg gaat in zijn motivational speech, gebaseerd op de TED Talk 'Let's Grieve Together'. Het lijkt een somber onderwerp, maar na afloop voelt het publiek zich lichter dan ooit.

HIER vind je de Powerpoint naar de talk voor VERBINDING IN VERLIES.