Kopie van Kopie van Reveil Ozark Henry photos philippec be

Wat doet Reveil precies?

Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21e eeuw in loodsen. Dat doen we op verschillende manieren:

We organiseren ingetogen concerten op 1 november op meer dan 100 begraafplaatsen in Vlaanderen.

We bewaren verhalen over overleden geliefden op onze Verhalenbank en publiceren de mooiste teksten in het jaarlijkse Reveil Verhalenboek.

We brengen de verschillende organisaties die werken rond rouw samen en organiseren hiervoor jaarlijks conferenties onder rouwspecialisten en -trekkers.

We betrekken zoveel mogelijk partners in onze zoektocht en komen graag onze bevindingen delen op jouw event.

Reveil campagnefoto 2016

Hoe ontstond Reveil?

In 2012 stierven in het West-Vlaamse Deerlijk onverwacht een paar jonge gasten in een heel korte periode na elkaar. Eén van hen was Robbie Van Eeckhout, rockgod bij de band Highway Jack.

Collega-muzikant Pieter Deknudt schreef een lied voor zijn overleden muziekmaat. Het viel hem op dat er weinig plannen werden gemaakt om rond 1 november Robbie te herdenken. Hij wilde het lied graag spelen op de begraafplaats maar was bang om mensen tegen de borst te stuiten. "Muziek? Op de begraafplaats? Is dat wel respectvol?"

Kopie van Kopie van Reveil19 Gentbrugge kaarsjes

Onze raad van bestuur

We staan er niet alleen voor. Onze raad van bestuur staat ons bij met sterke adviezen en helpt ons om onze rouwcultuur te vullen met heel veel warmte.

Sinds de dood van onze zoon 10 jaar geleden voelden we ons heel onwennig op de begraafplaats. maar dit voelde écht goed. Milo (61), papa van Tom

Het Reveilteam

Pieter

Oprichter & Algemeen Coördinator

Mira

Finance

Tine Marie

Redactie Reveil Boek

Mattys

Verantwoordelijke Producties

Nîne

Vrijwilliger Socials

Lien

Vrijwilliger Mailing

Mathieu

Vrijwilliger Taalninja

Nathalie

Vrijwilliger Administratie

Tina

Vrijwilliger Lespakketten

ons Reveilteam versterken?

Eigenlijk bestaat Reveil uit honderden vrijwilligers die elk jaar lokale Reveilmomenten organiseren in hun gemeente. Ons Reveilteam houdt alles mooi bij elkaar.

We zijn nog volop op zoek naar vrijwilligers die willen meedenken. Ben je een social mediagenie? Netwerkersguru? Fotograaf? Of heb je gewoon een vlotte pen? Stuur ons een mailtje en we vinden zeker een leuke uitdaging voor je.

Contacteer ons