Banner Reveill Talks Main QR code

Reveil Talks

UCSIA en Reveil Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor een 3-delige webinarreeks.

We brengen ervaringen en insteken rond rouw en afscheid uit verschillende invalshoeken bij elkaar. Samen met twaalf verschillende gasten, zoeken we naar een manier om over rouw en afscheid te spreken en bieden we inspiratie aan al wie hier rond op weg is.

Tijdens elk webinar laten we twee inspirerende troosttrekkers wat uitgebreider aan het woord. Nadien brengen we hen, samen met twee prominente rouwdeskundigen, samen in een gespreksmoment waarbij we het thema verder verkennen.

YT THUMBNAIL Lieve Blanquaert

Talks in ons archief

Van fotografe Lieve Blancquaert tot psychiater Uus Knops, stuk voor stuk zijn het mensen die een inspirerende impact hebben op onze omgang met afscheid. Neem dus gerust even de tijd om je te laten inspireren door hun #rouwrevolutie.

boek een spreker

Death is very likely the single best invention of life. It is life's change agent. It clears out the old to make way for the new. (Steve Jobs)

Volgens Reveil kan onze manier van omgaan met afscheid een pak gezonder. Waarom stoppen we de dood in een hoekje en zien we die niet als een cruciaal onderdeel van het leven? Waarom zoeken we elkaar op als er iets te vieren valt, maar weten we niet goed wat gezegd als het moeilijker gaat? Kan je een beter leven leiden als je ook beter leert omgaan met de eindigheid ervan?

Het zijn enkele vragen die Reveil-oprichter Pieter Deknudt niet uit de weg gaat in zijn motivational speech, gebaseerd op de TED Talk 'Let's Grieve Together'. Het lijkt een somber onderwerp, maar na afloop voelt het publiek zich lichter dan ooit.