Verhalenbank

Jouw verhaal in onze verhalenbank

Beeld je in dat onze begraafplaatsen warme verzamelplekken worden. Van de duizenden verhalen die er de wortels van onze gemeenten vormen. Waar kunnen we dan al die verhalen bewaren voor de volgende generaties? Hier dus.

Het idee is eenvoudig: beschrijf jouw overleden familielid of maatje in een drietal kenmerkende anekdotes. Wij bewaren je herinneringen voor de komende generaties. Daarnaast kan je verhaal een nieuw leven krijgen via lokale Reveil-initiatieven.

Oproep verhalenbank

Als gemeente of organisatie kan je meehelpen met de zoektocht naar verhalen. Dat kan door het oproepfilmpje voor de Reveil verhalenbank te delen. Het filmpje werd gemaakt in samenwerking met de opleiding Digital Arts & Entertainment van de HOWEST Kortrijk.

Je vindt hieronder ook een pak printklaar affichemateriaal dat je in de bibliotheek, gemeentehuis of aan de begraafplaats kan uithangen om ook in jouw gemeente verhalen te verzamelen.

Boek

Reveilboek

In onze verhalenbank verzamelen we verhalen over en voor overleden geliefden. Zo willen we er samen voor zorgen dat geen enkel levensverhaal ooit nog wordt vergeten. De mooiste verhalen bundelen we elk jaar in het Reveil-boek, samen met poëzie en teksten van gerenommeerde Vlaamse schrijvers en prachtige illustraties.

In de wereld van Reveil is een begraafplaats geen kille plek, maar een verzamelplaats waar duizenden verhalen de wortels van een gemeente vormen.