Reveil22 Sint-Martens-Latem

In Sint-Martens-Latem is het sinds enkele jaren de gewoonte om op 1 november samen te komen op een van de begraafplaatsen, met een muzikaal of poëtisch intermezzo. Dit jaar willen we aandacht schenken aan een ruimere vorm van afscheid en verlies voor jong en oud.

Ter gelegenheid van deze Reveil-editie omarmen we u graag - rondom het vuur - op het domein Gevaert-Minne. Op deze site liet de familie Gevaert een sfeer van vredelievendheid, kunst en natuur na.

‘Gebundelde takken breken niet’

Met dit oud gezegde geven we tijdens Reveil aandacht aan de kracht van verbinding en ontmoeting op momenten waar verlieservaring overweldigend is. Lucht , aarde, water en vuur zijn de elementen die onze ontmoeting kaderen. Het beeld van een cyclus en leven helpt ons door te gaan.

We staan even stil, vinden troost in verlies en genieten van een muzikaal en poëtisch ritueel en een moment van rust en warm samenzijn.

Kom op 1 november om 17.30 uur naar het domein Gevaert-Minne, breng een dekentje mee en een tak om deel van het vuur te zijn. Ervaar de kracht van poëzie in een klein ritueel, tastbaar bij het vuur.

Info en inschrijven

Deze editie van Reveil kwam er op initiatief van Karlijn Sileghem, Brigitte Pattyn en Sabine Pauwaert en wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeentelijke raad voor Cultuur en het lokaal bestuur.

Inschrijven tegen 28 oktober 2022 is vereist via vrijetijd@sint-martens-latem.be.

SLOTMOMENT REVEIL VLAANDEREN

Als je het evenement in je gemeente niet kan bijwonen, kan je live of uitgesteld kijken naar het Slotmoment van Reveil Vlaanderen.

Dit is een live tv-uitzending met o.a. Raymond vh Groenewoud, Axelle Red, Marble Sounds, Maud Vanhauwaert, bisschop Lode Aerts, imam Khalid Benhaddou en Lieve Blancquaert.

Het Slotmoment wordt dit jaar voor het eerst op https://www.vrtmax.be en op de Radio2-app uitgezonden. Luister vanaf 13u ook naar Radio2 voor een hele namiddag Radio Reveil.

Vriendjes worden?

FACEBOOK
INSTAGRAM


Programma

17:30

Karlijn Sileghem (vertelling en poëzie), Frans Grapperhaus (cellist), Sabine Pauwaert (beeldend kunstenaar)