mijn mamie

Mijn Mamie , mijn beste vriendin

Mijn Mamie was de mama van mijn mama .

Ze was een mooie en voorname verschijning en steeds behulpzaam . Wij kregen constant telefoon van haar want ze was eigenlijk een beetje verslaaft aan haar telefoon om onze stemmen te horen , vooral als ze naar het woonzorgcentrum is gegaan , belden ze onze wel 10 keer op een dag en zeker naar mijn mama . als we niet snel genoeg opnamen , schijf ze alle op in vorm van een brief die ze ons op het einde van de week afgaf . naast de briefen haf mijn Mamie ons ook koeken , aardbeien en lekkere dessertjes . want ons verwennen deet ze als de beste .

Vroeger kwamen mijn mamie en ik niet als de beste overeen want ze vond me als kind vaak te druk daarom kwam ze beter overeen met mijn broer die haar haar rust kon geven , toen ze naar het woonzorgcentrum ging en ik ouder was kwam ik elke zondag op bezoek waardoor mamie mijn drukte een plaats kon geven en we beste vriendinnen werden .

Toen ze nog thuis woonde was fantastisch koken haar voornaamste bezigheid .

Mijn mamie is op haar eigen wens rustig ingeslapen omdat ze te veel pijn had op het einde van haar leven waar door we allemaal op een rustige manier afscheid hebben genomen . ik mis haar elke dag maar nu weet ik dat ze geen pijn meer heeft .


Auteur: mila Van de Gehuchte
Overledene: Mamie Mertens
Data: °02/05/1945 †10/11/2022
Rustplaats: Begraafplaats Sint-Martens-Latem