Cover Reveil2

Het Reveil Tijdschrift

Het Reveil#2 tijdschrift is uit

Oef! We zijn er nog en we zijn er weer. Omdat je ons eerste nummer zo graag las, schotelen we je graag opnieuw een tijdschrift vol verhalen over levensplezier en rouwverwerking voor, door de beste verhalenvertellers – in woord en beeld – van het land.

We hopen dat het een jaar lang mag verpozen op je salontafel. Om er nu en dan wat inspiratie te brengen. Boordevol melancholische, troostende of zelfs grappige verhalen over afscheid. We houden de prijs (€25) bewust laag, zodat je 'm zelf cadeau kan doen aan iemand die een zachte opkikker kan gebruiken.

Reveil2 tijdschrift alive collage

Het Reveil#2 tijdschrift is een 292 pagina's lange staalkaart van het prachtige Vlaamse troostlandschap. Je vindt er tientallen verhalen van Vlaanderen en Nederlands beste pennen. We reiken er voor het eerst Reveil Awards uit en stellen de allereerste funeraire canon samen. Muziek, prachtige illustraties, een strip, een rouwclown zelfs: in Reveil #2 valt het allemaal te ontdekken.

'Prachtig uitgegeven tijdschrift Reveil zoekt lach en lichtpunt in de dood.' – De Morgen

'Het tijdschrift draagt ongetwijfeld bij tot het doorbreken van het taboe op de dood, het beter kunnen omgaan met verdriet en de erkenning ervan. Het is een ondersteuning bij het doormaken van een rouwproces.' - Raf De Rycke, voorzitter Broeders van Liefde

'In het Vlaamse magazine Reveil is de dood overal, maar het leven ook. Het knappe is: mistroostig word je er niet van.' - De Volkskrant (NL)

DJ De Wilde Vogel Soundtrack Reveil 2

Soundtrack

Sla het tijdschrift open en vind talloze multimediale uitlopers, zoals de dubbele eigen soundtrack. Exclusief gecomponeerd door Patricia Vanneste (ex-Balthazar, Sohnarr, Driftwood) en haar nieuwe project ijlland.

Daarbovenop hoor je een exclusieve, troostende DJ-set speciaal voor Reveil door DJ De Wilde Vogel. Je kan 'm enkel beluisteren via de QR-code in het tijdschrift.

Reviews Reveil Tijdschrift 1

LAATSTE EXEMPLAREN VORIGE EDITIE

Bestel hier ook de laatste exemplaren van het Reveil#1 tijdschrift. Dit tijdschrift is een 260 pagina's lange rondvaart langsheen onze rouwcultuur. En geloof ons, die wordt steeds boeiender. We werken hiervoor samen met de Deeluitgeverij (Eos, Bahamontes) en hoofdredacteur Lander Deweer (Knack, De Morgen). Het tijdschrift verschijnt één keer per jaar, in de aanloop naar 1 november.

Het doel is eenvoudig: afscheid bespreekbaarder maken, net zoals bij onze 140 troostconcerten en troostproducties. Met verhalen, muziek en poëzie als bazooka tegen het verdriet. Een multimediaal tijdschrift ook, met een speciaal gecomponeerde soundtrack van pepijn Caudron (KRENG MUSIC).

Reveil Awards

REVEIL AWARDS '23

In het Reveil Awards '23 zetten we het mooiste wat de Vlaamse rouwcultuur te bieden heeft in de kijker. Er is ook een publieksprijs voor warmste begraafplaats. Wil je graag te weten komen wie deze presitieuze prijs in de wacht sleepte? De winnaars vind je in het Reveil#2 tijdschrift.

Schermafbeelding 2022 04 28 om 10 43 03

De Reveil Dichtbundels

Tot in 2021 gaf Reveil jaarlijks een dichtbundel uit. We hebben er nog enkele liggen. Bestel via onderstaande knop je dichtbundel, en ontvang hem binnen enkele dagen in je brievenbus.
Met prachtige bijdragen van oa. Toon Tellegen & Ilja Pfeijffer.

Klik HIER en doorblader de preview van de Reveil21 dichtbundel.Inkijken en bestellen

Reveil 21
Bestel hier al het Reveil 21 boek. Met o.a. Toon Tellegen & Ilja Leonard Pfeijffer
Reveil 20
104 pagina’s - met o.a. Peter Verhelst & Valerie Tack - illustraties van o.a. Lara Jakoba Breine & Flore Deman.
Reveil 19
120 pagina’s - met o.a. Siel Verhanneman, Mariet De Kegel - illustraties van o.a. Lara Jakoba Breine & Lies Jacques.
Reveil 18
86 pagina’s - met o.a. Gaea Schoeters, Maud Vanhauwaert, Christophe Vekeman - illustraties van o.a. Lara Jakoba Breine & Cornelia Boudens.
De Reveil dichtbundel was een jaarlijkse verzameling van de mooiste gedichten door professionele en amateur-dichters. Reveil